|
![]() ![]() |
|
11.04.2006, 10:10
|
||
|
Początkujący Grupa: Obserwator wybieramydom.pl Postów: 2 Dołączył: 7.04.2006 |
Ja mam opinię o projekcie AGA, zainteresowała mnie ta wypowiedź, bo chciałbym też coś takiego budować i odpowiedż na te pytania interesuje mnie szczególnie
CYTAT Zastanawiamy sie z moja kobieta nad budowa za rok tego wlasnie domku.
Jest kilka podobnych ale jakos ten do nas najbardziej przemawia. Uklad wewnetrzny, uklad do kierunkow swiata, a wiec i do swiatla pasuje do naszej dzialki. Dzialeczka ma 10 arow w malej miejscowosci. Obok stoi dom juz od dobrych paru lat i raczej sa wszystkie media, chociaz sie nie dopytywalem jeszcze szczegolow - dzialka stala tak od czasow babki az wreszcie przyszedl na nia czas. PS ile w tym przypadku moge zaplacic za podlaczenia? A teraz pytania: 1. Czy ktos to budowal, w jakiej technologii itp itd. 2. Zakladam budowe raczej sciany dwuwarstwowej - ewentualnie trojwarstowej, jednowarstowej raczej nie chce. 3. Dach pokryty raczej dachowka cementowa jak ceramiczna. 4. Zrezygnuje z okien w garazu i pomieszczeniu gosp. bo bedzie to sciana polnocna i to jeszcze od strony sasiada. Majac doswiadczenia w wietrzeniu tego typu pomieszczen to zazwyczaj i tak te okna sa pozniej czyms pozastawiane i nigdy sie ich nie otwiera. 5. Stolarka okienna raczej pcv, drzwi wew jakies bardzo proste, tanie. 6. Ten dom ma byc dla mnie raczej zamiennikiem jakiegos mieszkania, wole wylozyc wiecej, a nie wpakowac sie w jakies mieszkanie (za sciana libacja co wieczor, brak garazu, schabowe tluczone o 8 rano w niedziele 7. Ogrzewanie planuje gazem ziemnym, kominek bedzie ale raczej dla przyjemności, ogrzewac nim nie bede Jak z wlasnego doswiadczenia mozecie mi powiedziec? Ocencie ile takie cos mnie może kosztowac i materialowo i z robocizna. Wiem ze przy samym projekcie tez sa kosztorysy ale one jak zawsze i wszedzie sa zrobione nie wiadomo na jakiej podstawie, a archipelag nie chce za darmo przedstawic spisu materiałów, takze nic do konca nie mozna przewidziec, Moze macie jeszcze jakies inne sugestie. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
19.04.2006, 22:26
|
||
|
Aktywny Grupa: Obserwator wybieramydom.pl Postów: 121 Dołączył: 1.04.2006 Skąd: Gdynia |
CYTAT(ANONIM) Ja mam opinię o projekcie AGA, zainteresowała mnie ta wypowiedź, bo chciałbym też coś takiego budować i odpowiedż na te pytania interesuje mnie szczególnie
Majpierw napisz, dla kogo ten dom i jakie masz oczekiwania w stosunku do niego. No i gdzie jest wjazd na działkę i gdzie jak strona świata. Bez tego rozmowa będzie jałowa. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
7.05.2006, 12:33
|
||
|
Początkujący Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Postów: 4 Dołączył: 7.05.2006 Skąd: Gliwice |
Witam Wszystkich Forumowiczów:)
Poszukujemy inwestorów, którzy zrealizowali już swoją inwestycję. Nigdzie nie możemy uzyskać informacji o tym gzie taki domek już stoi i gdzie można go obejrzec.... Projekt jest z Archipelagu i nazywa się " AGA" i ma 112 m użytkowej powierzchni. Zależy nam na podaniu choćby ogólnej lokalizacji gdzie stoi domek z poniższego linku (najlepiej ze śląska) : http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?Ka...1300&ProjID=417 Chcemy zacząć budowę w czerwcu... i może jakiś kosztorys by się znalazł?. Nasz wykonawca wycenił stan surowy otwarty (z kryciem dachu dachówką ) 27 tys.zł. Zastanawiamy się czy to dobra cena. Po naszej stronie koszt sprzętu. Bardzo prosimy o wszelkie informacje, za które jesteśmy z góry wdzięczni (może być na tel. 607446013). |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.01.2008, 23:00
|
||
|
Początkujący Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Postów: 1 Dołączył: 16.01.2008 |
||
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2010, 23:24 |